10 March 2014

Kemanakah wahai MH370



Tiap hari menantikan ada berita gembira disebalik kehilangan pesawat penerbangan MAS iaitu MH370.. Hilang dari radar memang satu yang menjadi kemusykilan.. Adakah masih ada di daratan ataupun terkubur dalam lautan.. Hanya Kau sahaja yang tau.. Sedih aku mangenangkan nasib mereka dan ahli keluarga mereka ni.. Jangan la sampai jadi macam flight France tu..2 tahun baru jumpa bangkai.. Nak kata terhempas pada aku mungkin atau tidak.. Mungkin tu; sebab aku pikir bila ada masalah enjin, takde lain la mesti jatuh ke laut.. Yang tak mungkin; tu bila takde serpihan langsung dijumpai.. Kalu angkara teroris tu pon boleh jadi salah satu faktor.. Mungkin pada pendapat aku kapal terbang ni ditawan semasa dalam perjalanan.. Jadi sampai masa dan kawasan yang sesuai, diorang suh la hilangkan jejak.. Mungkin dari awal penerbangan lagi dorang jahat ni dah plan.. Eleh, orang jahat ni klu dia nk buat jahat dorang da plan awal2 da..  Pe pon harapan aku moga selamat semuanya.. Tetiba teringat 2 baby tu.. Mana n macammana dorg tu kalo lapar.. Tentu2 emak baby tu prepair susu utk dalam perjalanan je..selebihnya macamna tu.. Jdi bagaimana kah ia?

Aku teringat kapal terbang yg lalu atas kawasan perumahan aku ni.. Tetiba aku dengar enjin kuat gila.. Dongak kelan├Ęgit nampak cahaya lampu dr sebuah kapal terbang.. Kapal terbang apa tu aku tak sure pulak sebab malam buta dan gelap. Tapi memang pd malam kejadian la.. Lain betul bunyi.. Sampaikan aku ingtkan helikopter.. Jarang aku dengar camtu.. Tapi aku tak terpikir pon sampaikan timbul isu nelayan nampak kapal terbang, terbang rendah..baru aku teringatkan kejadian ni.. Mungkin jugak kapal tu mengalami kerosakan..tu yg membuatkan dia berpatah balik.. Pihak berwajib ni taknak ke cari kat pulau2 berdekatan ke? Entah2 landing emergency ke kan..walahumlam..

Tolong la bagi petunjuk yang sohih mengenainya..