22 February 2013

lift

lif(transporting goods or people between floors in a building)



tiap hari korang naik lif kan.. pe yang biasanya orang dalam lif ni buat?
biasanya bila lif terbuka maka masing-masing berlumba-lumba nak masuk or keluar untuk ke destinasi masing-masing..camna plak dengan orang yang dalam lif tu..kalo korang perasan bila kita msuk lif je masing-masing layan diri masing masing..

Antara perkara yang biasa kita buat bila dalam lif sementara menunggu destinasi kita tiba.. 

1.tengok kat counter level mana kita nak berhenti..
2.tengok kat lampu mana lif tu akan berhenti..
3.termenung padang bawah..
4.main message..
5.berdiri sambil pandang orang kat sebelah/depan
6.goyang-goyang kaki kalu level yang korang naik tu atas sangat..
7.borak dengan member sebelah kalu ada..(tapi mostly bila masuk lif je sume perbualan terhenti)
8.Dok main tutup bukak pintu(macam guard lif) bila ada orang kuar masuk..

kebanyakannya semua diam seribu bahasa bile msuk je lam perut lif..betul tak fakta aku ni??

cuba bayangkan kalu lif korang yang terbuka tu tibe-tibe takde lantai macam pic ni..

#tetiba teringat kat peristiwa kabel lif putus..sian wanita tersebut..huhu..

1 comment:

  1. Tambah 1 lg... ada org kentut dalam lift pastu wat bodo..

    ReplyDelete